Το Τέρας | Monster

Το Τέρας | Monster

Από Πέμπτη, 16 Νοε 2023 21:30 έως Τετάρτη, 22 Νοε 2023 21:30

σε Αίθουσα Α

Αναρτήθηκε από pipidi

Κατηγορίες: Προβολές Ταινιοθήκης

Ετικέτες: Προβολές Διανομής

Προβολές: 494


ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΠΕΜΠΤΗ 16/11­ - ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11

19:00 & 21:30

Το Τέρας | Monster (126', Χιροκάζου Κόρε-Έντα) Spentzos Films

 

Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2023

 

ΣΥΝΟΨΗ

 Όταν ο μικρός της γιος Minato αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα, η μητέρα του νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανακαλύπτοντας ότι ένας δάσκαλος είναι υπεύθυνος, απαιτεί από το σχολείο να μάθει τι συμβαίνει. Καθώς όμως η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της μητέρας, της δασκάλας και του παιδιού, η αλήθεια αναδεικνύεται σταδιακά. Ο νικητής του Χρυσού Φοίνικα (με την ταινία Κλέφτες Καταστημάτων) και διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Hirokazu Kore-Eda επιστρέφει με μια δυναμικά συγκινητική ιστορία αγάπης, καθήκοντος, κοινωνικών συγκρούσεων και μυστικών.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ 

Ο Sakamoto Yuji, με τον οποίο συνεργάστηκα για πρώτη φορά σε αυτήν την ταινία, είναι ο σεναριογράφος που σέβομαι περισσότερο από όλους. Είμαι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν, αλλά ζήσαμε τις ίδιες εποχές, αναπνέοντας τον ίδιο αέρα κάτω από τον θολό ουρανό. Γράψαμε για παραμέληση, εγκληματίες και ψευδο-οικογένειες. Οι ιστορίες μας έχουν παρόμοια θεματική, παρόλο που τις γράψαμε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ωστόσο, χρησιμοποιήσαμε τους δικούς μας διαφορετικούς τρόπους για να τα παραδώσουμε. Ήταν σαν να εισπνέεις τον ίδιο αέρα αλλά να τον εκπνέεις διαφορετικά. Αυτή τη φορά, ο Sakamoto και εγώ κάναμε μια ταινία συντονίζοντας την αναπνοή μας. Η ιστορία απεικονίζει ένα περιστατικό που αφορά παιδιά σε ένα μικρό σχολείο σε μια μικρή περιφερειακή πόλη της Ιαπωνίας και τις μικρές σπίθες της φωτιάς που δημιουργούν ένα τεράστιο ρήγμα μεταξύ των ανθρώπων που ζουν εκεί. Συμμετείχα στην ανάπτυξη του σεναρίου το 2019 μετά από πρόσκληση του παραγωγού Kawamura Genki. Δουλεύοντας για πρώτη φορά με αυτήν την ομάδα σεναριογράφων, παραγωγών και του Ryuichi Sakamoto, ενός μουσικού με τον οποίο πάντα ήθελα να συνεργαστώ, καταφέραμε να κάνουμε μια ταινία που με κάνει περήφανο.»
Kore-eda Hirokazu

 

ΤΟ ΤΕΡΑΣ MONSTER (KAIBUTSU)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 126’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: KORE-EDA Hirokazu
ΣΕΝΑΡΙΟ: SAKAMOTO Yuji
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ANDO Sakura, NAGAYAMA Eita, KUROKAWA Soya, HIIRAGI Hinata, TANAKA Yuko

 


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 
 

FaLang translation system by Faboba