Εκδήλωση-συζήτηση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Εκδήλωση-συζήτηση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

From Friday, 8 Oct 2021 19:30 until Friday, 8 Oct 2021 21:00

At Venue A

Posted by pipidi

Categories: Προβολές Ταινιοθήκης

Tags: Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ

Hits: 438


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08/10: Λόγω βροχής η συγκεκριμένη εκδήλωση μεταφέρεται στην Αίθουσα Α

Εκδήλωση-συζήτηση του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: «“Δεν θα σιωπήσουμε!” Η κατάσταση και οι προκλήσεις για τα γυναικεία και ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα»

 
Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το Δίκτυο Φύλου του τμήματος σας καλούν στην εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «“Δεν θα σιωπήσουμε!” Η κατάσταση και οι προκλήσεις για τα γυναικεία και ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα».

 Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

Ώρα: 19:30 - 21:00

Μέρος: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θερινό, Μ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί, οι ομιλήτριες και το Δίκτυο Φύλου θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τις πτυχές των γυναικείων και ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων που θίγονται, αλλά και τα νέα πεδία διεκδίκησης που δημιουργούνται για την κοινωνία των πολιτών. Πιάνουμε το νήμα της νικηφόρας εκστρατείας και των κινητοποιήσεων του 2019 για την αλλαγή του νομικού ορισμού του βιασμού με βάση την απουσία συναίνεσης, και φτάνουμε στους πρόσφατους διεθνείς αγώνες για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. Συζητάμε για το «ελληνικό» metoo, καθώς και την ιδιαίτερη, πολυεπίπεδη επίδραση της πανδημίας στα γυναικεία και ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα. Ανοίγουμε ξανά την αναγκαία συζήτηση για την έμφυλη βία και τις πολλαπλές προεκτάσεις της, αλλά και υποθέσεις όπως εκείνη του Ζακ Κωστόπουλου, απαιτώντας ορατότητα και δικαιοσύνη. Κρατάμε τη φλόγα των δικαιωμάτων αναμμένη, αναζητώντας στο σήμερα την αναγκαία αλλαγή και θέτοντας τον ακτιβισμό και τη δράση για την αλλαγή στο επίκεντρο του διαλόγου μας.

 

Ομιλήτριες

Ζωή Κόκαλου, Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie

Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, υπεύθυνη εκστρατειών, Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας

Ιωάννα Στεντούμη, νομικός, μέλος του Δικτύου Φύλου της Διεθνούς Αμνηστίας

Θα χαιρετίσουν η διευθύντρια του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γλυκερία Αράπη, και η πρόεδρος του δ.σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού.

Θα συντονίσει η Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου, υπεύθυνη ακτιβισμού του Ελληνικού Τμήματος τηςΔιεθνούς Αμνηστίας

 

* Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κλειστή αίθουσα του κινηματογράφου, και θα ακολουθηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει η ΚΥΑ 58531/2409/2021, περί επίδειξης είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε νόσησης κατά το τελευταίο εξάμηνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κανονίσετε κάποια συνέντευξη, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας: 2103600087 και press@amnesty.org.gr

FaLang translation system by Faboba