Το κορίτσι των γενεθλίων | Birthday girl

Το κορίτσι των γενεθλίων | Birthday girl

From Thursday, 15 Aug 2024 20:45 until Wednesday, 21 Aug 2024 22:20

At Lais

Posted by zchatzi

Categories: Προβολές Ταινιοθήκης

Tags: Προβολές Διανομής

Hits: 35


ΘΕΡΙΝΟ ΛΑΪΣ

ΠΕΜΠΤΗ 15/08 - ΤΕΤΑΡΤΗ 21/08 

20:45 Το κορίτσι των γενεθλίων | Birthday girl (Michael Noer, 95') Rosebud.21

Ένα σοκαριστικό συμβάν σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα αναγκάσει μια μητέρα να αναλάβει δράση για να αποδοθεί δικαιοσύνη...


ΣΥΝΟΨΗ

H 42χρονη Νάνα καλεί την κόρη της, Σίλε, και την καλύτερή της φίλη σε μια κρουαζιέρα αναψυχής για να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Σίλε. Η Νάνα ελπίζει το ταξίδι αυτό να είναι μια καινούργια αρχή, μιας και η σχέση της με την κόρη της αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε η οικογένεια εξαιτίας του διαζυγίου.

Όμως, το πρώτο κιόλας βράδυ οι ονειρεμένες διακοπές μετατρέπονται σε εφιάλτη, αφού η Νάνα ξυπνάει και διαπιστώνει πανικόβλητη ότι η Σίλε έχει εξαφανιστεί. Όταν τελικά τη βρίσκουν, η Νάνα καταλαβαίνει αμέσως τι έχει συμβεί, παρόλο που η Σίλε δεν έχει καμία ανάμνηση από τα όσα πέρασε και κανείς δε φαίνεται να την πιστεύει.

Η Νάνα συνειδητοποιεί ότι για να αποδοθεί δικαιοσύνη, θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της σε πείσμα όλων αυτών που θα προσπαθήσουν να αποσιωπήσουν την κατάσταση, αφού η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία σε διεθνή ύδατα και η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα προτιμούσε να συνεχιστεί η ψευδαίσθηση των τέλειων διακοπών. Έτσι, η Νάνα έχει διορία να βρει τον ένοχο μέχρι τη λήξη του ταξιδιού σε λίγες μέρες…

 

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΜΑΙΚΛ ΝΟΕΡ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μία γονέας για να προστατεύσει το παιδί της; Μέχρι πού θα φτάσει για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην κόρη της μετά από ένα έγκλημα;

Τα ερωτήματα αυτά με αφορούν βαθιά, επειδή είμαι κι εγώ γονέας. Θα άφηνα τη δική μου δίψα για εκδίκηση να καταπνίξει την επείγουσα ανάγκη της κόρης μου να είμαι εκεί για εκείνη; Ή μήπως θα έπρεπε επίσης να αναγνωρίσω ότι πρέπει να αντιμετωπίσεις τα δικά σου τραύματα προτού μπορέσεις να βοηθήσεις τους άλλους με τα δικά τους;

Με αυτή την ταινία, αποφάσισα ότι είχα την ευκαιρία να έρθω αντιμέτωπος με αυτά τα ερωτήματα. Θεώρησα πολύ πιο ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την ιστορία μιας μητέρας, η οποία έχει αποσιωπήσει το δικό της τραύμα για πάνω από 20 χρόνια και η οποία έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με το παρελθόν της όταν η κόρη της περνάει το ίδιο τραύμα.

Ως κοινωνία, αναμφισβήτητα κρίνουμε τις γυναίκες που κάνουν στην άκρη πιο σκληρά από ό,τι τους άνδρες, και τους επιβάλλουμε ντροπή και ενοχή πάνω στις οποίες οι ίδιες οι γυναίκες δεν έχουν κανέναν λόγο. Αυτό θέτει τη σχέση μητέρας-κόρης υπό μέγιστη πίεση, καθώς η ιστορία τους εκτυλίσσεται σε ένα διεφθαρμένο κρουαζιερόπλοιο με χρονικό περιθώριο μόλις τριών ημερών.

Η βιομηχανία γύρω από τα ταξίδια αναψυχής με κρουαζιερόπλοιο είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος δισεκατομμυρίων, που υπόσχεται ξέγνοιαστες κι εξωτικές διακοπές. Η απόδραση, όμως, αυτή λαμβάνει χώρα σε μια γκρίζα ζώνη νομικά, όπου ο καπετάνιος είναι η ανώτατη αρχή και όπου η δίχως αστυνόμευση μίνι-κοινωνία συχνά προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματα που διαπράττονται από τα μέλη της.

Τα κρουαζιερόπλοια επιφανειακά υπόσχονται αναψυχή και ατελείωτη λιακάδα, αλλά πίσω από τα πολύχρωμα κοκτέιλ και τις ανέσεις κρύβεται ένας κυνισμός, ο οποίος καταλήγει να κατηγοριοποιεί τα θύματα με στόχο να συγκαλυφθούν εγκλήματα, έτσι ώστε τίποτα να μη αμαυρώσει τη φήμη των ναυτιλιακών εταιρειών και να καταστρέψει την ψευδαίσθηση των τέλειων διακοπών.

 


  

-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Δευτέρα ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

FaLang translation system by Faboba