Ο ιστότοπος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης

Μουσείο Κινηματογράφου

Επισκευθείτε την πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα "Μουσείο Κινηματογράφου"

Μέσα από την ενότητα αυτή, θα μπορέσετε να πλοηγθείτε στα Ψηφιακά Μουσειακά Εκθέματα και να δείτε βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση για δέκα από αυτά.

Επίσης θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την πολυμεσική έκδοση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Μουσείου Κινηματογράφου.

Αρχική σελίδα » Νέα & Ανακοινώσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

[12/11/2007]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο 48ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης

Εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησε μία συνεργασία της Ταινιοθήκης με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Αρχείων (Association des Cinémathèques Europèenes-ACE). Oι εκδηλώσεις στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν ως άξονα την αξιοποίηση και προβολή της κινηματογραφικής φιλμικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό αφενός θα προβληθεί η αποκατεστημένη κόπια της ταινίας «Άμλετ» (Γερμανία,1921) σε σκηνοθεσία Σβεν Γκάντε και Χάιντς Σαλ και αφετέρου θα διεξαχθεί Ημερίδα με Θέμα «Κινηματογραφικά Αρχεία: Σκαπανείς στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς» με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), του Τμήματος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και των προαναφερθέντων φορέων.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 18/11 η κλειστή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ACE στο Industry Centre.

περισσότερα

[02/05/2007]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Αφιέρωμα ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ - 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο των τακτικών της προβολών, παρουσιάζει τον Μάιο του 2007, 17 έως 23, ένα αφιέρωμα σε ευρωπαίες δημιουργούς. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στον κιν/φο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101) σε συνεργασία με το British Council, το Goethe Institut, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών για θέματα Φύλου και Ισότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ταινιοθήκη της Γερμανίας και την εταιρεία διανομής LUX. Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε.
Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101). Τις ταινίες του φεστιβάλ θα προλογίσουν οι σκηνοθέτιδές τους. Η διάλεξη της Ula Stöckl θα λάβει χώρα στην αίθουσα Κ. Τσατσαρώνη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) στις 16/5 και ώρα 19:00.

περισσότερα

[09/03/2007]  Δημοσιεύτηκε από Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Αφιέρωμα JOHN FORD & WIM WENDERS

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο των τακτικών της προβολών, παρουσιάζει τον Μάρτιο του 2007, 8 έως 14, ένα αφιέρωμα στους Τζον Φορντ και Βιμ Βέντερς στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα). Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, την Ταινιοθήκη της Μπολόνια, τη Σουηδική Ταινιοθήκη, το Αρχείο του Bois D\' Arcy, το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

περισσότερα

Πρώτη ΣελίδαΠροηγούμενη ΣελίδαΣελίδα 153 από 154Επόμενη ΣελίδαΤελευταία Σελίδα