Πρόσωπο με πρόσωπο / Face to

Πρόσωπο με πρόσωπο / Face to

From Thursday, 9 Jun 2022 21:30 until Thursday, 9 Jun 2022 23:00

At Lais

Posted by AAGFF Team

Categories: Προβολές Ταινιοθήκης

Tags: Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ, 12ο ΦΠΚΑ

Hits: 1351


ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΪΣ 

21:30 Πρόσωπο με πρόσωπο / Face to face
Ροβήρος Μανθούλης / Roviros Manthoulis, 1966, Μυθοπλασία / Fiction, 84’

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τον σπουδαίο έλληνα δημιουργό  Ροβήρο Μανθούλη, μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατό του. Ο Ροβήρος Μανθούλης, πρωτοπόρος της ανανέωσης του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτεργάτης του ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα, υπήρξε μια σπάνια περίπτωση δημιουργού και ανθρώπου που συνδύαζε ταλέντο και ήθος. Ήταν ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της γενιάς του.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου (21:30), στον θερινό κινηματογράφο ΛΑΪΣ, με ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί σε πρώτη προβολή, ψηφιακά αποκατεστημένη σε 4Κ, η  εμβληματική ταινία του Πρόσωπο με πρόσωπο (1966) . Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η ταινία θα προβληθεί και διαδικτυακά (online προβολή διαθέσιμη για 24 ώρες).

Η προβολή συμπίπτει με τη διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας όπου ήδη παίχτηκε με επιτυχία το πρώτο επεισόδιο από την θρυλική σειρά του Ροβήρου Μανθούλη Ακυβέρνητες πολιτείες  σε συνεργασία με την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡT, ERTFLIX που θα δείξει το σύνολο της σειράς.  


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ»
– A SEASON OF CLASSIC FILMS 

Η ταινία του Ροβήρου Μανθούλη, Πρόσωπο με πρόσωπο (1966) αποκαταστάθηκε ψηφιακά σε 4Κ στο μεγαλύτερο εργαστήριο της Ευρώπης  L’Immagine Ritrovata -σε συνεργασία με ελληνικά εργαστήρια. Η αποκατάσταση εικόνας και ήχου έγινε από τα πρώτης γενιάς αρνητικά 35mm που συντηρούνται στα αρχεία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Η υποδειγματική αυτή δουλειά  πραγματοποιήθηκε με  την υποστήριξη του προγράμματος “A Season of Classic Films”, μια πρωτοβουλία της ACE –Association des Cinémathèques Européennes (Ένωση Ευρωπαϊκών Ταινιοθηκών), ως μέρος του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη MEDIA και με την υποστήριξη του προγράμματος ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής. Υπεύθυνη του έργου αποκατάστασης ήταν η Ηλέκτρα Βενάκη

A Season of Classic Films: Celebrating film heritage across Europe

Στόχος του προγράμματος A Season of Classic Films είναι ο  εορτασμός και η ανάδειξη της κινηματογραφικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Το 2022 είναι η δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος «ανοίγει» το φετινό, πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με την πρεμιέρα της αποκατεστημένης ταινίας του Ροβήρου Μανθούλη  Πρόσωπο με πρόσωπο στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς αλλά και διαδικτυακά (online προβολή διαθέσιμη για 24 ώρες δωρεάν).

Μάθετε περισσότερα εδώ / Learn more here

FaLang translation system by Faboba