Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Ένα για το δρόμο | One for the Road

Από Πέμπτη, 14 Μαρ 2024 19:00 έως Τετάρτη, 20 Μαρ 2024 19:00
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 271

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΠΕΜΠΤΗ 14/03 - ΤΕΤΑΡΤΗ 20/03

19:00 Ένα για το δρόμο | One for the Road (115’, Μάρκους Γκόλερ) Filmtrade

 

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Μαρκ (FREDERICK LAU) μοιάζει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο και να “σκοράρει” με επιτυχία τόσο στην επαγγελματική του ζωή, όσο και στις ξέφρενες νυχτερινές εξορμήσεις του στα μπαράκια του Βερολίνου. Παρόλα αυτά ο Μαρκ δεν παραδέχεται την εξάρτησή του από το αλκοόλ. Ένα βράδυ πέφτει σε μπλόκο και αλκοτέστ της αστυνομίας και χάνει το δίπλωμά του. Για να το ξανακερδίσει πρέπει να περάσει από μια σειρά ιατρικων και ψυχολογικών τεστ. Ο Μαρκ είναι σίγουρος ότι αυτό θα είναι παιχνιδάκι και βάζει στοίχημα με τον κολλητό του ότι δεν θα αγγίξει αλκοόλ ξανά. Όμως, δεν υπολόγισε τη συνάντησή του με την Έλενα (NORA TSCHIRNER), η οποία θα αλλάξει ολοκληρωτικά την οπτική του για την πραγματικότητα, και τα πράγματα θα αρχίσουν να σοβαρεύουν επικίνδυνα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ θίγει το θέμα του αλκοολισμού χωρίς όμως η αφήγηση να είναι αποκλειστικά δραματική. Πρόκειται για μια τρελά αστεία ιστορία, αλλά όσο εξελίσσεται υπαρχουν στιγμές που νιώθεις να τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια σου. Η διατήρηση αυτής της ισορροπίας, σε αυτό το τεντωμένο σχοινί, ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Ο σεναριογράφος Oliver Ziegenbalg και ο σκηνοθέτης Markus Goller,  -το δίδυμο της εταιρείας παραγωγής Sunny Side Up- το χειρίστηκαν με νεύρο. Ήταν σημαντικό γι’ αυτούς να είναι διασκεδαστικοί από τη μία πλευρά, αλλά και να αντιμετωπίζουν το θέμα με σχετική  σοβαρότητα από την άλλη: «Είναι δύσκολο φυσικά, είναι μια πορεία στην κόψη του ξυραφιού. Όμως, πιστεύουμε ότι καταφέραμε να  παραδώσουμε μια ιστορία που έχει νόημα, που κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν και που εξακολουθεί να είναι απίστευτα διασκεδαστική και ψυχαγωγική».

Η ιδέα για το ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ είχε στοιχειώσει το μυαλό του  Oliver Ziegenbalg για πολλά χρόνια. Το έναυσμα ήταν ένα δείπνο με φίλους: «Αυτό ήταν σίγουρα πριν από δέκα χρόνια. Μια συνάντηση με φίλους, ένα καθημερινό βράδυ μεσοβδόμαδα. Τότε μου ήρθε η ιδέα: Ήμασταν  όλοι μεθυσμένοι στις δώδεκα το βράδυ και έπρεπε να δουλέψουμε την επόμενη μέρα. Ήταν τρελό. Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό κάποιου ότι κάποιος στο τραπέζι μπορεί να ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ… Δεν ήθελα να το κάνω δράμα αποκλειστικά. Αυτό είχε ήδη γίνει αρκετές φορές και δεν είναι το δικό μου στυλ γραφής», τονίζει. Έτσι δούλεψε με βάση τη δική του εμπειρία, ακολουθώντας τις αναμνήσεις που είχε για εκείνη την προηγούμενη περίοδο της ζωής του: Η ζωή συνεχίζεται, πίνεις και διασκεδάζεις, κανείς δεν σκέφτεται ότι κάτι δεν πάει καλά, και χωρίς να το βλέπεις να έρχεται, κολλάς, ώσπου τελικά συνειδητοποιείς: έχω πρόβλημα με το ποτό».


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ

-Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

 

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe