Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Παράταση: Μαγικές Εικόνες | Έκθεση Μουσείου Κινηματογράφου

Από Παρασκευή, 1 Ιούλ 2022 19:30 έως Κυριακή, 31 Ιούλ 2022 23:00
Αναρτήθηκε από pipidi
Κατηγορίες: Εκθέσεις
Προβολές: 870

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου / Under the patronage of H.E. the President of the Hellenic Republic Ms. Katerina Sakellaropoulou

ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Περιοδική έκθεση αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Παράταση: Η έκθεση παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου με νέο ωράριο λειτουργίας 19:30 έως 23:00 καθημερινά με ελεύθερη είσοδο. 

Μάθετε περισσότερα για την έκθεση εδώ. 

Μία εμβληματική έκθεση με τίτλο «Μαγικές εικόνες» προαναγγέλλει τη λειτουργία του νέου Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.  Ένα μοναδικό μουσείο  που μέσα από σπάνια εκθέματα θα αφηγείται την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε επιμέλεια της σημαντικής εικαστικού, Καθηγήτριας Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Αφροδίτης Λίτη.

Οι «Μαγικές εικόνες» είναι μια περιοδική έκθεση αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού -Διεύθυνση Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων του ΥΠΠΟΑ.

Το Μουσείο, μια κιβωτός κινηματογραφικής μνήμης, θα λειτουργήσει στον χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στον Κεραμεικό, συνεπώς θα επικοινωνεί με τις αίθουσες προβολής, δημιουργώντας μια γέφυρα του χθες των κινούμενων εικόνων με το σήμερα μίας υπερσύγχρονης, ψηφιακής αίθουσας.    

Η συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος περιλαμβάνει προ-κινηματογραφικές συσκευές (καρουζέλ, στερεοσκόπιο, μαγικούς φανούς) καθώς και εξοπλισμό πρώιμου και σύγχρονου κινηματογράφου (κάμερες, συσκευές καταγραφής ήχου, συσκευές προβολής) και βοηθητικό υλικό που σχετίζεται με την παραγωγή και προβολή ταινιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (κολλέζες βερνικιού και ταινίας, μετρητές μήκους φιλμ, αρουλέζες, μουβιόλες, τραπέζια μοντάζ).

Τα εγκαίνια στις 9 Ιουνίου θα συμπέσουν με την διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας.

  • Εγκαίνια: 9 Ιουνίου (μόνο με προσκλήσεις).
  • Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τα τέλη Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 21:00 με ελέυθερη είσοδο. *Παράταση: Η έκθεση παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου με νέο ωράριο λειτουργίας 19:30 έως 23:00 καθημερινά με ελεύθερη είσοδο.
  • Μάθετε περισσότερα για την έκθεση εδώ. 

mouseio-logos

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe