Πρόγραμμα Ταινιοθήκης

Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλινς | Madeleine Collins

Από Πέμπτη, 14 Ιούλ 2022 23:15 έως Κυριακή, 17 Ιούλ 2022 23:15
Αναρτήθηκε από pipidi
Προβολές: 372

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΪΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14/07 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07

23:15 Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλινς | Madeleine Collins (106', Αντουάν Μπαρό) Weirdwave

Υπόθεση
Μια μεταφράστρια, εκμεταλλευόμενη τη φύση της δουλειάς της που της επιβάλλει να ταξιδεύει συχνά, ζει μια διπλή ζωή. Η ηρωίδα έχει δύο άντρες -και δύο οικογένειες: τον Αμπντέλ στην Ελβετία, και τον Μελβίλ στη Γαλλία.  Καθώς είναι όμως εγκλωβισμένη στα μυστικά της και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ψέματα, η ζωή της, που ήδη είναι υπερβολικά περιπεπλεγμένη, αρχίζει να καταρρέει. 

Δυνατό θρίλερ, «με τη λεπτότητα και το σασπένς ενός Χίτσκοκ» σύμφωνα με το Screen International, με διαρκείς ανατροπές και με ιλιγγιώδη κορύφωση, δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένο από τον Μπαρό, που αξιοποιεί στο έπακρο το ταλέντο της λαμπερής πρωταγωνίστριάς του. Η Βιρζινί Εφιρά (ElleBenedettaΑντίο Ηλίθιοι) σύμφωνα με πολλούς κριτικούς, εδώ βρίσκεται στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της.

Η ταινία καταπιάνεται με μία συνθήκη, που συνήθως, για λόγους πρακτικούς, πολιτισμικούς αλλά και φυλετικούς, έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε με τους άντρες, και προκαλεί την αντίληψη των στερεοτύπων του θεατή, καθώς παρουσιάζει τους άντρες να έχουν τον ρόλο του γονιού καθημερινής απασχόλησης, και τη γυναίκα να είναι αυτή που απουσιάζει και ταξιδεύει συνεχώς λόγω δουλειάς.

“Η ιδέα ήταν να αφηγηθώ τη ζωή μιας γυναίκας που χρησιμοποιεί την δουλειά της για να κρύψει την περίπλοκη προσωπική της ζωή», εξηγεί ο Αντουάν Μπαρό. «Σκέφτηκα πως αυτό θα δημιουργούσε ιδιαίτερη δυναμική: μια γυναίκα σε διαρκή κίνηση, που ταξιδεύει μπρος -πίσω. Στο σινεμά η ιδέα ενός άντρα με διπλή ζωή είναι ένα συνηθισμένο θέμα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει αξιοποιηθεί για γυναικείους χαρακτήρες, λόγω του ζητήματος των παιδιών. Αναρωτιόμουν: μπορείς πραγματικά να κρατήσεις μυστική μια εγκυμοσύνη;  Ήταν μια πρόκληση αυτό καθώς έγραφα το σενάριο, κάτι που δεν θα μπορούσε να ισχύσει αν  ο πρωταγωνιστής ήταν άνδρας.  Η Τζούντιθ πασχίζει συνεχώς να υπερασπιστεί μια κατάσταση, μια συνθήκη, που είναι αδύνατο να υπερασπιστεί κανείς…». 

Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς, αναδεικνύει σε κάθε πλάνο το πληθωρικό ταλέντο της Βιρζινί Εφιρά, ενώ σε κάνει να διερωτάσαι συνεχώς για τα κίνητρα της πρωταγωνίστριας και την αληθινή ταυτότητά της, χτίζοντας την αίσθηση του σασπένς, μέχρι το αποκαλυπτικό φινάλε.

Στον ρόλο της μητέρας της ηρωίδας εμφανίζεται η Ζακλίν Μπισέ, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται ο Ισραηλινός δημιουργός Ναντάβ Λαπίντ.

Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς (“Madeleine Collins”, Γαλλία-Βέλγιο-Ελβετία, 2022, 106’)
Σκηνοθεσία:  Αντουάν Μπαρό
Σενάριο: Αντουάν Μπαρό
Ηθοποιοί: Βιρζινί Εφιρά, Κιμ Γκουτιέρες, Μπρουνό Σαλομόν, Ζακλίν Μπισέ


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)
Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€
*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.
Προνόμια μελών σε ΜΜΕ
- Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/
Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 
 

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe