Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Οι Απάχηδες των Αθηνών», η πρώτη άδουσα και ηχητική ελληνική ταινία (1930), χαμένη για δεκαετίες, προβάλλεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος που αποκατέστησε την ταινία.

Το «εξευγενισμένο λαϊκό ρομάντσο» του Δημήτρη Γαζιάδη, «με απεικόνιση της ελληνικής λαϊκής ψυχής, της καλής ψυχής του Ρωμιού, που ενώ του προσφέρεται η αγάπη μιας πλούσιας, την αποκρούει για την αγάπη του φτωχού κοριτσιού που του έχει αφοσιωθεί», βασίζεται στην οπερέτα των Νίκου Χατζηαποστόλου και Γιάννη Πρινέα και πρωταγωνιστούν θρυλικές μορφές της ελληνικής οπερέτας όπως ο Πέτρος Κυριακός, η Μαίρη Σαγιάνου, ο Πέτρος Επιτροπάκης και ο Γιάννης Πρινέας.

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» τoυ Δημήτρη Γαζιάδη την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Παράλληλα με την προβολή στον θερινό κινηματογράφο “Βηθλεέμ” του Ηρακλείου, η ταινία θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για τους θεατές του φεστιβάλ που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την προβολή λόγω περιορισμών Covid-19 ή απόστασης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με σειρά προτεραιότητας

Προκράτηση θέσεων από τη Δευτέρα 02/08/2021 στις 10:00 στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος εδώ

Φεστιβάλ Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου 05-11.08.2021


Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe