Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Παρακολουθήστε το Masterclass που έκανε η Kim Longinotto, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 17:00, μέσω zoom (στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία) στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ WIFT GR "50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο - Για την εξάλειψη της έμφυλης βίας"

 

Το WIFT GR προσφέρει στην Kim Longinotto το τιμητικό Βραβείο WIFT GR για το σύνολο του έργου της και την χρίζει τιμητικά μέλος του. Τιμούμε τη μεγάλη ντοκιμαντερίστρια για τη συμβολή της στην κινηματογραφική τέχνη, αλλά και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Η Longinotto είναι διάσημη τόσο για την αδρή ματιά της όσο και για τη θεματική της, που εστιάζει σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης, σε όλον τον κόσμο, πάντα μέσα από πορτραίτα γυναικών-υποδειγμάτων φεμινιστικής αντίστασης. Ως εκπρόσωπος του ντοκιμαντέρ παρατήρησης, αποφεύγει τις παρεμβατικές τεχνικές, δίνοντας πρώτη θέση στη φωνή και την παρουσία των γυναικών που κινηματογραφεί. Η συχνή συνεργασία και συν-σκηνοθεσία των ταινιών τις με άλλες δημιουργούς, μπορεί σαφώς επίσης να ερμηνευθεί ως φεμινιστική πρακτική.


Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe