Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη υποδέχθηκε χθες βράδυ (19/12) στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος η πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Κομνηνού,  τα μέλη του Δ.Σ  Αφροδίτη Λίτη αντιπρόεδρος της Ταινιοθήκης, Βάλερυ Κοντάκος,  Γενική Γραμματέας, και  Βαγγέλης Σόρογκας, καθώς και στελέχη της Ταινιοθήκης και συνεργάτες του προγράμματος ΕΣΠΑ.  Ο κύριος Πατούλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Χάρη Ρώμα, ξεναγήθηκε στονεοσύστατο Μουσείο Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης από την εικαστικό, Καθηγήτρια Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αφροδίτη Λίτη, που επιμελήθηκε το στήσιμο του Μουσείου.

Ο κύριος Πατούλης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα σπάνια εκθέματα της έκθεσης «Μαγικές Εικόνες» που αφηγούνται την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελούν μέρος της συλλογής του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος -έργο ζωής της Αγλαΐας Μητροπούλου. Το ενδιαφέρον του κέντρισαν ιδιαίτερα οι προ-κινηματογραφικές συσκευές, δηλαδή το καρουζέλ, τα στερεοσκόπια και οι μαγικοί φανοί.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πατούλης ξεναγήθηκε στους χώρους της Ταινιοθήκης και παρακολούθησε ένα βίντεο με τις πρόσφατες δράσεις του ιδρύματος (φεστιβάλ, αφιερώματα, αποκαταστάσεις ταινιών και εκπαιδευτικά προγράμματα).

Η Μαρία Κομνηνού απένειμε στον Περιφερειάρχη βραβείο με το σήμα της Ταινιοθήκης, φιλοτεχνημένο από την Αφροδίτη Λίτη, και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη στήριξη που η Περιφέρεια προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια στο Ίδρυμα, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, επιτρέποντάς της να υλοποιήσει τις πολύπλευρες δράσεις της.

«Αυτό το μουσειακό κύτταρο μας προκαλεί δέος», υπογράμμισε με τη σειρά του, λαμβάνοντας το βραβείο, ο Γιώργος Πατούλης. «Θέλουμε να είμαστε κοντά σας, και θα είμαστε με έμπρακτο τρόπο».

picture-2

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

picture-1

Η έκθεση «Μαγικές εικόνες» διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος στo πλαίσιο της πράξης «Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή ΙΙ» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ευάννα Βενάρδου

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe