Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Χθες έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος και σπουδαίος δημοσιογράφος Κώστας Ρεσβάνης.
Επί χρόνια αρχισυντάκτης στα "ΝΕΑ", δίδαξε ήθος και δημοσιογραφική δεοντολογία εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό ρεπορτάζ μέσα από την δική του βιωματική σχέση με όλες και όλους τις/ τους σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου (Λευτέρης Βογιατζής, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Ιωάννα Καρυστιάνη,  Άννα και Γιώργος Νταλάρας, Ρένη Πιττακή κ.α.) .

Ο Κώστας Ρεσβάνης, ήταν από αυτούς τους δημοσιογράφους παλαιάς "κοπής" που σήμερα τείνουν να εκλείψουν. Από τους Δημοσιογράφους, με Δ κεφαλαίο, που δεν είχαν μόνο γνώσεις αλλά και μία πολύπλευρη καλλιέργεια την οποία μετουσίωναν στο χαρτί. Άφησε το στίγμα του στις πολιτιστικές σελίδες -ενθαρρύνοντας πάντα τους νεότερους, αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έστησε ένα υποδειγματικό τοπικό σταθμό στο Βόλο, και στην τηλεόραση. Δίδαξε επίσης  και  στο Τμήμα Επικοινωνίας και  Μ.Μ.Ε του Ε.Κ.Π.Α.

Yπήρξε μεγάλος φίλος και υποστηρικτής του έργου της Ταινιοθήκης, και θα τον θυμόμαστε πάντα με εκτίμηση και θαυμασμό.

Θερμά συλλυπητήρια από την Γενική Συνέλευση και τους εργαζόμενους της Ταινιοθήκης  στην σύζυγό του, συγγραφέα και δημοσιογράφο Μαρλένα Πολιτοπούλου και στο γιο τους Μάρκο.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe