Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

H ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΑΤΙΑΣ – 5 | ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ WOMEN IN FILM AND TELEVISION – GREECE

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα | Ταινιοθήκη της Ελλάδος  | Είσοδος Ελεύθερη – με σειρά προτεραιότητας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Mετρό Κεραμεικός – στη μεγάλη αίθουσα), σας προσκαλούμε να δείτε μαζί μας τη ταινία COSMIC CANDY της Ρηνιώς Δραγασάκη. Θα παραβρεθεί η σκηνοθέτης. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν. Στο φουαγέ της Ταινιοθήκης θα εκτίθενται έργα του εικαστικού Στέφανου Ρόκου, εμπνευσμένα από το σενάριο της ταινίας. Είσοδος ελεύθερη – με σειρά προτεραιότητας.


Το
COSMIC CANDY είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ρηνιώς Δραγασάκη, και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Fantastic Fest του Τέξας. Συμμετείχε στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου/ης Σκηνοθέτη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Βραβείο WIFT GR.


Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ, αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Η πρωτόγνωρη ευθύνη και η επαφή με το μικρό κορίτσι, ανατρέπουν την τακτοποιημένη καθημερινότητά της, την φέρνουν αντιμέτωπη με τον εαυτό και το παρελθόν της, και της ανοίγουν τη δυνατότητα της απελευθέρωσης. Η ταινία έχει ένα χιούμορ αναρχικό, που πονάει χωρίς να χάνει την τρυφερότητά του, και εικόνες που μπλέκουν την γκρίζα καθημερινότητα με τη ροζ παραίσθηση σε έναν ενιαίο ποπ εφιάλτη. Όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της βράβευσης από το WIFT GR, πρόκειται για «μια γενναία οπτική στη διαφορετικότητα και στη μοναξιά, αλλά και στην αλληλεγγύη, στη φιλία και στην ευθύνη που μεταμορφώνουν, μια γυναικεία ματιά σε ένα ταξίδι πολλαπλής ενηλικίωσης και απεξάρτησης».

 

Το WIFT GR (Women in Film and TelevisionGreece) ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος Άντζελες και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο, με περισσότερα από 20.000 μέλη, που συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο και τηλεόραση.


Στη σειρά προβολών
H ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΑΤΙΑΣ προβάλλουμε ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Ελάτε να δούμε ταινίες μαζί, με σκέψη και απόλαυση.
Ελάτε να μιλήσουμε, να μοιραστούμε τα ερωτήματα και τις εμπειρίες μας.

cosmiccandy_poster


Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe