Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την επικοινωνιακή συνεργασία και υποστήριξη του προγράμματός μας. 

Περισσότερα από την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών:


Η συνεργασία της Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τη γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως στόχο την προώθηση σπάνιων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, στους Έλληνες ομογενείς.  

«Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός Ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του. Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος να εμπλουτιστεί στο μέλλον. 

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού  μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, «με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός πολιτισμού των Ελλήνων ομογενών με την μητέρα πατρίδα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε». 
 
Η δράση αυτή, σημειώνει περαιτέρω, «συμβαδίζει με τις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να "Μένουμε Σπίτι", ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση.  

Η εν λόγω συνεργασία σποτελεί μια πρόσκληση διεξόδου και επιστροφής στις ρίζες για τους ομογενείς μας, ανά τον κόσμο, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους. «Πλέον οι απανταχού Έλληνες έχουν στη διάθεσή τους μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα», σημειώνει ο γενικός γραμματέας Γιάννης Χρυσουλάκης, και προσθέτει ότι κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα. 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe