Εορταστικό Πρόγραμμα από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

24 Δεκεμβρίου 2020 έως 10 Ιανουαρίου 2021
online.tainiothiki.gr
Εισιτήριο: 3 ευρώ

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές  της στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr, και προτείνει για τις γιορτές ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Οι θεατές, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, και με εισιτήριο 3 ευρώ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online δύο αφιερώματα:

Α) Επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης: τους Απάχηδες των Αθηνών (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις Περιπέτειες του Βιλλάρ. Και οι δύο αυτές  ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς geo-blocking.

Β) Σινεφίλ επιλογές από το σύγχρονο κινηματογράφο:  έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με την Weirdwave.  Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας από το 1978 έως το 2017, που ξεχωρίζουν θεματικά και αισθητικά, μας έρχονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Κάνες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Λοκάρνο) και κάποιες έχουν σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους όπως όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Είναι οι εξής: Ποίηση χωρίς τέλος (Endless Poetry) του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι (Γαλλία-Χιλή), Λουλούδια (Loreak)  των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα (Ισπανία), Ζάμα (Zama) της Λουκρέσια Μαρτέλ (Αργεντινή), Επίσημη Ιστορία (TheOfficial Story) του Λουίς Πουέντζο (Αργεντινή), Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι (The Happiest Day inthe Life of Olli Maki) του Γιούχο Κουοσμάνεν (Φινλανδία) και η κλασική ταινία Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Yearwith 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Γερμανία).


xmas-logos


Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe