Πίσω από τις θημωνιές & AIRHOSTESS-737

From Thursday, 26 Jan 2023 19:00 until Wednesday, 1 Feb 2023 19:00
At Venue A
Posted by pipidi

ΑΙΘΟΥΣΑ Α

ΠΕΜΠΤΗ 26/01 - ΤΕΤΑΡΤΗ 01/02

19:00 Πίσω από τις θημωνιές  (101', Ασημίνα Προέδρου) Tanweer

Μαζί προβάλλεται και η μικρού μήκους ταινία AIRHOSTESS-737 (15’,Thanasis Neofotistos)

Η νέα ταινία της Ασημίνας Προέδρου κάνει πρεμιέρα στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

ΣΥΝΟΨΗ | Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.


ΣΥΝΟΨΗ | Στο Boing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα, φαίνεται ανήσυχη προσπαθώντας να δείχνει όσο πιο συνηθισμένη γίνεται. Όλοι την ρωτάνε «αν είναι καλά» κι εκείνη τους παραπονιέται ακατάπαυστα για τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για μια τέλεια οδοντοστοιχία. Όμως αυτοί τη ρωτάνε «αν είναι καλά», επειδή σε αυτό το αεροπλάνο μεταφέρεται το πτώμα της μητέρας της προκειμένου να ταφεί στην πόλη καταγωγής της. Μιας μητέρας απούσας από πάντα. Όταν οι αναταράξεις θα γίνουν απειλητικές, η Βανίνα θα καταλάβει ότι αυτό που την πονάει δεν είναι τα σιδεράκια, αλλά η απουσία της μαμάς της και θα διεκδικήσει μια τελευταία ευκαιρία συμφιλίωσης πηγαίνοντας να αγκαλιάσει το άψυχο σώμα της στο αμπάρι του αεροπλάνου.


-Είσοδος για όλες τις αίθουσες: 7€, 5€* (μειωμένο)

Κάθε Πέμπτη ισχύει προσφορά εισόδου για 2 άτομα με ένα εισιτήριο στα 7€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες:
μαθητές, φοιτητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, άνθρωποι με αναπηρία – ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

Προνόμια μελών σε ΜΜΕ
- Αθηνόραμα Club (Αθηνόραμα): Από Δευτέρα έως και Πέμπτη, ειδική τιμή € 5

Κλείστε ηλεκτρονικά τα εισιτήριά σας στο: https://tickets.tainiothiki.gr/

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από το ταμείο της Ταινιοθήκης. 

Offices

Cinema

Member of

europa-cinemas-creative-europe