Νέα & Ανακοινώσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Avant-Garde Film Festival) σας προσκαλεί να υποβάλετε τις ταινίες σας!
 
Έναρξη υποβολής ταινιών για το διαγωνιστικό τμήμα Reframing Images και το Βραβείο ARTWORKS Best Film Award – Βραβείο ARTWORKS Καλύτερης Ταινίας!
  
Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Avant-Garde Film Festival) σας προσκαλεί να υποβάλετε τις ταινίες σας για το διαγωνιστικό τμήμα Reframing Images, το οποίο θα εγκαινιαστεί στη 13η διοργάνωση (5-15 Δεκεμβρίου 2024).
 
Στο πλαίσιο του νέου αυτού διαγωνιστικού τμήματος  η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεργάζεται με την ARTWORKS, η οποία μέσα από την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα υποστηρίξει φέτος το ARTWORKS Best Film Award – Βραβείο ARTWORKS Καλύτερης Ταινίας, με χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ.

  
Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας φιλοδοξεί να αναδείξει ό, τι πιο φρέσκο και καινοτόμο συμβαίνει στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα που εστιάζει αποκλειστικά σε αυτού του είδους το σινεμά (ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ αλλά και υβριδικές) και σε δημιουργούς απ' όλον τον κόσμο που πειραματίζονται με νέες μορφές αφήγησης/φόρμας.
 
To νέο διαγωνιστικό τμήμα Reframing Images, θα προβάλλει πρώτες ή δεύτερες ταινίες μεγάλου μήκους και μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες (χωρίς τον περιορισμό πρώτης ή δεύτερης), δημιουργών απ’ όλον τον κόσμο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο: https://filmfreeway.com/AAGFF-GFA
 
Η προθεσμία για την υποβολή των ταινιών είναι η Δευτέρα 9 Αυγούστου 2024.
 
Κάθε σκηνοθέτης/σκηνοθέτρια μπορεί να υποβάλει μόνο μία ταινία.
 
Κόστος υποβολής για ταινίες μεγάλου μήκους (άνω των 60 λεπτών) 25.00 €
 
Κόστος υποβολής για ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους (κάτω των 60 λεπτών) 20.00 €

 
Προϋποθέσεις - Όροι συμμετοχής
 
Αναλυτικές πληροφορίες ως προς τον κανονισμό συμμετοχής, θα βρείτε εδώ.
 
Την τριμελή κριτική επιτροπή που θα επιλέξει τον κινηματογραφιστή ή την κινηματογραφίστρια προς βράβευση θα απαρτίσουν άτομα που είναι SNF ARTWORKS Fellows στο πεδίο της Κινούμενης Εικόνας, δηλαδή έχουν βραβευθεί στο παρελθόν από την ARTWORKS, ακριβώς για να ενισχυθεί η επαφή της νέας γενιάς δημιουργών/καλλιτεχνών με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Η στελέχωση της επιτροπής θα αποφασιστεί από τη διοργάνωση του φεστιβάλ.
 
Ακολουθήστε τους λογαριασμούς Instagram και Facebook της Ταινιοθήκης της Ελλάδος για περαιτέρω ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του 13ου ΦΠΚΑ (Athens Avant-Garde Film Festival) που θα γίνουν τους προσεχείς μήνες.

Γραφεία

Κινηματογράφος

Member of

europa-cinemas-creative-europe